lauantai 13. joulukuuta 2014

Ghusl

Ennen rukoilua on suoritettava rituaalinen puhdistautuminen, joko wudhu tai ghusl.
Ghusl tulee suorittaa:

1. Yhdynnän jälkeen, saavuttipa kumpikaan osapuoli kliimaksia tai ei (miehen sukupuolielimen pää on mennyt kokonaan naisen sukupuolielimen sisään).
2. Kliimaksin saavutettuaan (siemennesteen ulostulo), oli kyse yhdynnästä tai jostain muusta, esimerkiksi märästä unesta.
3. Palattuaan Islamiin.
4. Kuukautisten jälkeen.
5. Synnytyksen jälkivuodon loputtua.


Miten tehdä ghusl:

1. Pese ruumiiltasi kaikki epäpuhtaat asiat (yhdynnän tai kuukautisten seurauksena tulleet).

2. Sano: Bismillääh (Jumalan nimeen). Jos olet vessassa, jossa ei ole suotavaa lausua ääneen Allaahin nimeä, sano se vain huulillasi ilman ääntä.

3. Ghuslin aikomus + kädet. Tee aikomus sydämessäsi, että aiot suorittaa rituaalisen puhdistautumisen suuremmasta epäpuhtauden tilasta ja pese kätesi ranteita myöten kolme kertaa.

4. Huuhtele suusi ja nenäsi kolme kertaa, samoin kuin wudhussa.

5. Pese alapääsi (sukupuolielin ja peräaukko) aikoen samalla puhdistautumista suuremmasta epäpuhtauden tilasta.

6. Tee wudhu(linkki) kokonaan wudhun aikomuksella, eli aikoen pienemmän epäpuhtauden tilan poistamista.

7. Aio nyt taas suuremman epäpuhtauden tilan poistoa ja kaada vettä pääsi päälle hieroen huolellisesti myös päänahkaa ja pitäen huolen, että hiukset kastuvat kokonaan.

8. Pese koko vartalosi alottaen oikeasta puolesta ja hiero sitä kädelläsi varmistaaksesi, että vettä menee kaikkialle. Toista sama vasemmalle puolelle.


Lausu vielä lopuksi uskontunnustus (vessan ulkopuolella) - äsh-hädu än lää iläähä illAllaah wä äsh-hädu ännä Muhämmädän äbduhu wä rasuuluhu. (Todistan, että ei ole muuta jumalaa, kuin Allah, ja todistan, että Muhammad on Hänen sanansaattajansa.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti